week van de vrijwilliger

Een week om te bedanken
Met 900.000 zijn ze, de vrijwilligers die zich in Vlaanderen inzetten. Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich met momenten vrij. De één geeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen: die duizenden vrijwilligers zetten onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel, in hun buurt, bij acties en evenementen of in jouw organisatie. Ze zetten hun talenten in en doen dat meestal met veel plezier en voldoening. Om al die mensen, die vaak achter de schermen hun steentje bijdragen, te bedanken is er Dé Week. Tijdens Dé Week van de Vrijwilliger laten we samen zien dat we die inzet niet vanzelfsprekend vinden. Tijdens Dé Week doen we iets terug.

Ideeën voor een geslaagde week nodig?
Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk maakt er sinds 1986 een erezaak van om in te zetten op deze week. We zorgen voor materiaal om je vrijwilligers te bedanken, zetten de grote zoeklichten op het vrijwilligerswerk met promotiemateriaal en persaandacht, verzamelen met plezier jullie inspirerende activiteiten en delen ze.

Dé Week 2016
In 2016 vieren we de week van de Vrijwilliger van 27 februari tot en met 6 maart. Ook dit jaar zorgen we voor leuke postkaarten, een studiedag en meer van dat lekkers. Je blijft steeds op de hoogte van de voorbereidingen voor Dé week van 2016, kan op tijd materiaal bestellen en krijgt alle informatie over de activiteiten tijdens Dé Week zelf via deze website, onze nieuwsbrief, Twitter en Facebook. Doen!

Volgende weken van de vrijwilliger
2016   27 februari tot en met 6 maart
2017   4 tot en met 12 maart