WEEK VAN DE VRIJWILLIGER 2017

Een week om te bedanken

Met 750.000 zijn ze, de vrijwilligers die zich in Vlaanderen inzetten. Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich met momenten vrij. De één geeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen: die duizenden vrijwilligers zetten onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel, in hun buurt, bij acties en evenementen of in jouw organisatie. Bedank jij je vrijwilligers ook?

Studiedag Week van de Vrijwilliger 2017

Vrijwilligers versterken je buurt

Dinsdag 7 maart 2017 van 10.00 tot 15.00 uur

Locatie: Campus Guislain, Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent  (Kaart) (Wegbeschrijving PDF)

Uit onderzoek blijkt dat mensen hun vrijetijdsbesteding hoofdzakelijk dicht bij huis doen, binnen 30 km van de voordeur, maar vaker nog veel dichterbij. Mensen vrijwilligen dus in hun buurt. Deze studiedag focust op dat lokaal vrijwilligen, in de meest ruime betekenis van het woord.

Zijn de lokale besturen en verenigingen vooral partners of eerder concurrenten in het vrijwilligerswerk? Hoe kan het lokaal vrijwilligerswerk geoptimaliseerd worden en welke rol ligt er voor organisaties en voor de lokale besturen? Op deze studiedag krijg je inzichten en instrumenten waar je achteraf verder mee aan de slag kan gaan, om de relatie tussen vrijwilligers, lokale besturen en organisaties te versterken.

Programma (Download als PDF)

Bekijk de presentaties (PDF)