WEEK VAN DE VRIJWILLIGER 2017

Een week om te bedanken

Met 750.000 zijn ze, de vrijwilligers die zich in Vlaanderen inzetten. Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich met momenten vrij. De één geeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen: die duizenden vrijwilligers zetten onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel, in hun buurt, bij acties en evenementen of in jouw organisatie. Bedank jij je vrijwilligers ook?

Meedoen

Een week om te bedanken
Met 750.000 zijn ze, de vrijwilligers die zich in Vlaanderen inzetten. Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich met momenten vrij. De één geeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen: die duizenden vrijwilligers zetten onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel, in hun buurt, bij acties en evenementen of in jouw organisatie. Ze zetten hun talenten in en doen dat meestal met veel plezier en voldoening. Om al die mensen, die vaak achter de schermen hun steentje bijdragen, te bedanken is er Dé Week. Tijdens Dé Week van de Vrijwilliger laten we samen zien dat we die inzet niet vanzelfsprekend vinden. Tijdens Dé Week doen we iets terug. En jij kan meedoen!

Meer dan 30 jaar ideeën voor een geslaagde week
Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk maakt er sinds 1986 een erezaak van om in te zetten op deze week. In 2016 vierden we de dertigste editie. We zorgen elk jaar weer voor promomateriaal om je vrijwilligers te bedanken, zetten de grote zoeklichten op het vrijwilligerswerk met persaandacht, verzamelen met plezier jullie inspirerende activiteiten en delen ze.

Meedoen met de Week
Je werkt met vrijwilligers en wil hen graag bedanken? Wat kan je zoal doen?

Volgende weken van de vrijwilliger

  • 2018: van 3 tot 11 maart
  • 2019: van 23 februari tot 2 maart
  • 2020: van 29 februari tot 8 maart